مهرواره بانور؛ مهرواره‌ای برای بانوان فعال مسجدی
۱۴۰۱/۰۸/۲۴ تعداد بازدید: ۱۵۰
print

مهرواره بانور؛ مهرواره‌ای برای بانوان فعال مسجدی

مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی گفت: مهرواره بانور با موضوع مسجد ویژه بانوان فعال در حوزه های اجتماعی و فرهنگی است.



به گزارش ورابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی، حجت‌الاسلام حمید رفیعی در جلسه شورای مدیران این اداره کل اظهار کرد: «بنیادهدایت» بعد از برگزاری موفق ۲ مهرواره «محله همدل» و «اوج»، در نظر دارد مهرواره«بانور» را در سطح ملی مختص بانوان«شرکه الامام» و بانوان کنشگر با موضوع مسجد برگزار کند.
وی افزود: این مهرواره، اولین مهرواره تخصصی بانوان و تلاش بانوان محله، برای حل مسائل خانواده وجمعیت در محلات با موضوع مسجد است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: مهرواره بانور ۴ محور اساسی ازدواج آسان، سبک زندگی اسلامی، پیشگیری ازطلاق و فرزندآوری؛ دارد.
وی با اشاره به این که همزمان قرار است بانوان حین حل مسئله‌ها، خاطراتی که ضمن تلاش برای حل مسائل برایشان اتفاق می‌افتد را روایت کنند افزود: در پایان مهرواره این خاطرات جمع آوری شده و به صورت کتاب در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.
حجت‌الاسلام رفیعی تصریح کرد: قرار است در دهه ولایت( عیدقربان تا غدیر ) از پوستر مهرواره«بانور» رونمایی رسمی شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی جزئیات مهرواره «بانور» را تشریح کرد؛
در مهرواره «بانور» شاهد چه اتفاق جدیدی باشیم؟
مهرواره بانور تلاش بانوان محله است، برای حل مسائل خانواده وجمعیت که در محلات وجود دارد. قرار است این مهرواره ظرفیت‌های بانوان را برای حل مسائل خانواده و جمعیت به میدان بیاورد. در مهرواره بانور، بانوان محله ضمن انتخاب مسئله‌هایی که مرتبط با خانواده و جمعیت در محله شان، تلاش می‌کنند با موضوع مسجد و مردم محله مسائل را حل کنند و حل مسائل را به رقابت بگذارند. همزمان قرار است بانوان ضمن حل مسئله‌ها، خاطراتی که ضمن تلاش برای حل مسائل برایشان اتفاق می‌افتد را روایت کنند و به مخاطب برسانند. آنچه در این مهرواره رقم خواهد خورد توانمندسازی فعالان محله و بانوان برای حل مسئله هاست. همچنین قرار است و شبکه کنشگران بانوان در یک کار جمعی و در قالب این رویداد کار موثری را در حوزه جمعیت و خانواده در محله رقم بزنند. طی این رویداد در مرحله شهرستانی، استانی و کشوری به رقابت خواهند پرداخت و در آخر کار از بر‌ترین‌ها تجلیل می‌شوند. برای برگزیدگان این مهرواره جوایزی را در نظر گرفته ایم که آن شاالله در فرایند اطلاع‌رسانی مهرواره اطلاعات دقیق جوایز اعلام خواهد شد. توانمندسازی کنشگران و فعالان خانواده در این رویداد یکی از برنامه هاست. افرادی که برای حل مسئله اعلام آمادگی کرده اند در فرایند رویداد مهرواره توانمند می‌شوند. در این رویداد تلاش کردیم خود بانوان را -که موثر‌ترین قشر بخش جامعه در نهاد خانواده هستند -به میدان بیاوریم و در یک کار جمعی حل مسئله‌های حوزه خانواده و تعالی آن را رقم بزنند.
مهرواره از چه زمانی شروع و چه زمانی به پایان می‌رسد؟
پوستر مهرواره از دهه ولایت (عیدقربان تا غدیر آئین) به طور رسمی رونمایی را خواهد شد و در ایام دهه ولایت زمان رسمی آغاز مهرواره است و بنا داریم تا هفدهم ربیع الاول این رویداد ادامه داشته باشد.
آیان این مهرواره همه بانوان را شامل می‌شود؟
این مهرواره در ۲ بخش اتفاق خواهد افتاد بخش اول «شریکه الامام»‌هایی که در مساجد حضور دارند و نقش کنشگری و به میدان آوردن ظرفیت‌ها و انسجام آن را انجام می‌دهند و لایه دوم مخاطب عمومی و بانوانی که در محله حضور دارند و می‌تو آنند با موضوع مسجد و مشارکت شریکه الامام پای کار بیایند.
برای شرکت در این مهرواره چه مسائلی را بیشتر مدنظر شماست؟
ما ۴ محور اساسی را برای مهرواره در نظر داریم بحث ازدواج آسان، سبک زندگی مبتنی بر زندگی اسلامی، پیشگیری از طلاق و بحث فرزند آوری و جمعیت.
دلیل نام گذاری «بانور» را برای این مهرواره بفرمایید؟
«بانور» یعنی «بانوی نور»؛ این مهرواره که با موضوع خانم‌ها رقم می‌خورد تلاشی است از سوی بانوان محله برای حل مسائل خانواده در حوزه ازدواج آسان، سبک زندگی، طلاق و جمعیت. در بحث جمعیت و جوانی جمعیت مصوب مجلس شورای اسلامی وظایف و کارویژه‌هایی به سازمان تبلیغات محول شده و از طرفی هم موضوع خانواده دغدغه جدی سازمان و مدیران ارشد آن است، بنابراین ما بحث خانواده را در مهرواره به‌عنوان مسئله جدی و رویکرد مهرواره قرار دادیم و اسمش را مهرواره «بانور» یعنی «بانوی نور» گذاشتیم.
مهرواره بانور را حول محور بانوان طراحی کردیم یعنی هر ۴ موضوع بخش جدی اش زنانه است، ازدواج که یک کفه اش بانوان هستند و در سبک زندگی هم مدیریت خانه عملا با خانم‌ها است که سبک زندگی را مدیریت می‌کنند و در طلاق بخش عمده اش به بانوان و نوع نگاهشان به زندگی و صبرشان در مشکلات زندگی و اینکه تلاش کنند خانواده را قوام ببخشند برمی گردد. در حوزه رشد جمعیت هم بانوان نوع نگاهشان به جمعیت و نگاه اقتصادی هم از لحاظ فرزندآوری کنشگر جدی این چهار مسئله بانوان هستند ودر این مهرواره سعی کردیم خود بانوان را پای کار بیاوریم.
در بخش روایت خاطرات قرار است چه اتفاقی بیفتد؟
یک بخش جدی مهرواره بانور، بحث ثبت خاطراتی است که درمیدان اتفاق می‌افتد در حقیقت می‌تواند برای خانم‌ها هم جذاب و به نوعی تجربه هم باشد. اتفاقات خوبی که درخانواده و زندگی‌ها رخ می‌دهد، روایت و بیان آن خاطرات می‌تواند جذاب و درس آموز باشد. همچنین می‌تواند الگو و ایده خوبی برای حل تعارضات باشد؛ بنابراین یکی از بخش‌های مهرواره بانور را بخش خاطرات قرار دادیم. درصدصد هستیم کنشگران را آموزش دهیم که چه سوژه‌ای انتخاب کنند، چطور پرورش دهند و چطور بیان و روایت کنند. البته این بخش، قسمت پایانی هم دارد که کتاب خاطرات است. تلاش داریم این خاطرات را به‌عنوان کتاب خاطرات همزمان که این خاطرات به صورت خرد خرد در سایت بارگذاری می‌شود جمع آوری کنیم و به صورت کتاب خاطرات منتشر کنیم تا برای خانواده‌های دیگر هم قابل استفاده باشد.
مهرواره بانور سومین مهرواره‌ای است که بنیاد هدایت برگزار می‌کند، آیا سعی شده در این مهرواره نواقصی که در مهروار‌های دیگر وجود داشت مرتفع شود؟
تجربه اول ما مهرواره همدل بود و در فضای شاد و با نشاط یک حرکت جمعی، توسط خود مردم رقم خورد. بیش از ۴۳ هزار محله پای کار آمدند و۵۷هزار مسئله ثبت شد. تنوع مسائلی که در محله همدل طرح و حل شد و تنوع جغرافیایی و زیست بوم اتفاق مبارکی بود و باعث شد ما شبکه‌های میدانی و کنشگر‌ها را شناسایی کنیم. در مهرواره اوج که یک مهرواره تخصصی مسجد و امامان محله بود به دنبال شبکه تخصصی مسجد و امامان مسجد بودیم. برای لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب که فرمودند: نهضت خدمت رسانی اجتماعی باید بامحوریت مسجد باشد. در آنجا اتفاقات خوبی رخ داد اولا اطلاعات ۵۲ هزار مسجد را جمع آوری کردیم و الگو حل مسئله را با امامان مسجد به اشتراک گذاشتیم. امسال به جز مهرواره تخصصی «بانور»، مهرواره «همدل ۲» را در دستور کار داریم که نسخه دوم مهرواره همدل است و قرار است که هم مطالبه کنشگران اجتماعی و هم مدیران و تصمیم گیران سازمان و فعالان اجتماعی باشد. برای اینکه تداخلات میدانی صورت نگیرد و بتوانیم یک مدیریت درستی انجام دهیم، ابتدا مهرواره بانور برگزار می‌کنیم و بعد از مراسم پایانی و تجلیل از برگزیدگان؛ مهرواره همدل ۲ با استفاده از تجربیات ۳ مهرواره قبلی آغاز خواهد شد. سعی داریم از تجربیات مهرواره‌های گذشته در برگزاری مهرواره‌های جدید استفاده بهینه کنیم و با هم افزایی کنشگران و ظرفیت‌هایی که سازمان شناسایی کرده است بتوانیم اتفاقی خوبی را رقم بزنیم.
به نظرتان نقاط ضعف وقوت مهرواه‌های قبلی چه بوده است؟
شاید بزرگترین نقطع ضعف مهرواره‌های قبلی عدم روایت گری بود که لازم است در برگزاری مهرواره‌های جدید بیشتر تقویت شود. در مهرواره اوج و همدل سعی کردیم اتفاق‌های مبارک میدان را روایت کنیم، اما توفیق جدی به دست نیاوردیم. نتوانستیم کار‌های موفقی که درمیدان انجام شد را آنجوری که شایسته بود، روایت کنیم. در این دو مهرواره همان تعبیری که رهبر معظم انقلاب فرمود: کاش امثال آوینی بودند تا این جهاد عظیم را روایت می‌کردند؛ در این دو مهرواره پیش رو روایت گری را بسیار جدی گرفته ایم. از مجموعه روابط عمومی سازمان واز تمام ظرفیت‌های رسانه‌ای برای این روایت گری درخواست کمک می‌کنیم.
به نظر می‌رسد برگزیدگان مهرواره همدل، با تمام شدن مهرواره به نوعی رها شدند؟
اتفاقا بعد از اتمام مهرواره همدل شروع به ارتباط مجدد با برترین‌ها کردیم. یکبار اخبارشان را به نشریات، رسانه ملی، مجموعه‌های خدمت رسان باز نشر دادیم. در بعضی از نشست‌ها از آن‌ها دعوت و از تجربیاتشان استفاده کردیم. از آنجا که یک کنشگر اجتماعی تنها یکبار کار انجام نمی‌دهد بلکه در این عرصه فعال است مجدد با آن‌ها ارتباط برقرار کردیم و اینکه الان مشغول چه کار و فعالیتی هستند و اخبارشان را در سایت مهرواره باز نشر کردیم. کلا این‌ها را رها نکردیم و این تعامل وجود دارد.

 

 

 

نظرات

 نام:
 *نظر:

کلیه حقوق و محتوای این سایت متعلق به اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی می باشد.استفاده از مطالب با ذکر منبع و لینک به سایت بلا مانع است.
طراحی ، تولید و پیاده سازی پرتال : شرکت توسعه فناوری اطلاعات اینتک